Maahanmuuttajat-logo.

Kouluttajat

Pääkouluttajat

Pääkouluttajien lisäksi vierailijoina kuullaan huippukouluttajia yhteiskunnan eri aloilta ja erilaisista kristillisistä taustoista Suomesta ja ulkomailta.

Jussi Miettinen

TM, yhteisöpedagogi, työnohjaaja, pääsihteeri

Jussi on tehnyt työuransa nuorten parissa. Hän aloitti sen jo 18-vuotiaana ensimmäisiltä Maata Näkyvissä -festareilta, joita hän luotsasi seitsemässä vuodessa yli 15 000 hengen suurtapahtumaksi. Seuraavassa työvaiheessa Jussi toimi Kansanlähetyksessä nuorisotyön johtajana, jossa hän kehitti uusia työmuotoja, tapahtumia ja leirejä. Matkaan mahtuu myös kolme vuotta Suomen Evankelisen Allianssin nuorisotyöninspiraattorina. Tehtävässä hän johti E4-tiimiä, joka varusti seurakuntalaisia evankelioimistyöhön. Jussi toimi myös tällöin suuren palvelusevankeliointikampanjan E4-johtajana. Tällä hetkellä hän työskentelee OPKOn pääsihteerinä.

Työuraan kuuluu myös kansainvälisiä luottamustehtäviä mm. Maailman Evankelisessa Allianssissa, Euroopan Evankelisessa Allianssissa ja luottamustehtäviä erilaisissa organisaatioissa Suomessa. Koulutukseltaan Jussi on teologian maisteri, yhteisöpedagogi (Ylempi AMK) ja työnohjaaja. Johtajuutta hän on opiskellut lisäksi mm. Etelä-Afrikassa (ALICT) ja suorittamalla JETin. Johtajuus on Jussin intohimo ja tärkeä osa persoonaa.

Jussi Miettisen kuva.

Juha Parkkinen

KT, muutoksenohjaaja

Juha on toiminut johtajien mentorina sekä opiskelijoiden, kristillisten yhteisöjen työntekijöiden ja evankelistojen kouluttajana. Hänen erityisalaansa ovat oppimisen ja muutoksen perusteet ja prosessit sekä kristityn identiteetin ja opetuslapseuden vahvistaminen.

Juha Parkkisen kuva.

Taneli Skyttä

KM, erityisasiantuntija

Taneli on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän on toiminut opettajana Suomessa ja ulkomailla ja taustalla on yli kymmenen vuoden kokemus erilaisista johtotehtävistä kristillisissä järjestöissä kansainvälisessä toimintaympäristössä. Taneli on työskennellyt myös esimiesvalmentajana suomalaisissa yrityksissä ja hänellä on monipuolista kokemusta luottamustehtävistä seurakunnassa ja järjestöissä.

Taneli toimii tällä hetkellä Lähetysyhdistys Kylväjässä diasporatyön erityisasiantuntijana. Erityisinä kiinnostuksen kohteina hän nostaa vahvuuksien hyödyntämisen, muutoksen johtamisen sekä monikulttuuriset tiimit ja -kontekstit.

Taneli Skytän kuva.

Riikka Korpinen

TM, VTK, psykoterapeutti, työyhteisövalmentaja / Eezy Flow

Riikalla on valmentajana ja ryhmäpsykoterapeuttina kyky käydä kohti vaikeita henkilöstöhaasteita, eikä mikään inhimillinen ole hänelle vierasta. Lempeällä mutta lujalla otteella hän luotsaa yhteisöjä kohti myönteistä muutosta ja parempaa henkilöstötyytyväisyyttä. Pitkään lukiomaikkana toiminut Riikka ammentaa ihmisyyteen liittyvää viisautta psykologiasta, teologiasta ja filosofiasta. Pedagoginen into ja uuden oppimisen jano tarttuu ja jättää vahvan jäljen: paremman elämän ainekset ovat tässä!

Riikka saa ihmiset avautumaan muutokselle ja on elävä esimerkki ihmisestä, joka kuuntelee eikä vain esitä kuuntelevansa. Hän saa ihmiset ajattelemaan omia tekojaan ja keinoja, joilla muuttaa asioita paremmaksi. Riikan taidot kumpuavat monipuolisesta koulutustaustasta ja työkokemuksesta opettajana, terapeuttina ja valmentajana. Hänellä on teologian maisterin ja valtiotieteiden kandidaatin tutkinnot ja myöhemmin hankittu voimavarakeskeisen psykoterapeutin koulutus. Riikka on työskennellyt lukuisien julkisten ja yksityisten organisaatioiden sparraajana ja valmentajana.

”Jos luulet johtavasi, eikä kukaan seuraa, olet vain kävelyllä.”
John Maxwell

Riikka Korpisen kuva.

Nina Åström

FM, laulaja-lauluntekijä, evankelista

Lähemmäs neljä vuosikymmentä Nina on kommunikoinut elämää Kristuksessa yli 30 maassa. Live-tilanteiden lisäksi työ radiossa, televisiossa, internetissä ja printtimediassa sekä kirjojen parissa kuuluu hänen työnkuvaansa, niin kuin myös studiotyöskentely, jonka hedelmänä on tähän mennessä julkaistu muun muassa 17 albumia. 20 vuoden ajan hän on myös työskennellyt eri puolilla maailmaa lähemmäs 400 vankilassa sekä paikoissa joissa on monin tavoin heikossa asemassa olevia ihmisiä. Ninalla on FM-tutkinto (englanti ja ruotsi) sekä opettajan pätevyys.

Maanmuuttajat-koulutus innostaa minua muun muassa siksi, että siinä johtajuus nähdään laajasti. Elämä Kristuksessa vaikuttaa meissä ja meidän kauttamme myös muissa. Iloitsen siitä että yhteisöllisyys ja yhteys ovat olennainen osa koulutusta. Haluan tuoda mukanani oman elämänkokemukseni Herran kanssa, koulutukseni sekä kaikki ne vuorovaikutustilanteet joissa olen vuosikymmenien aikana ollut. Tällaisten asioiden jakaminen on minulle erittäin tärkeää, ja on osa sitä miten henkilökohtainen kutsumukseni näyttäytyy.

Nina Åströmin kuva.

Muita kouluttajia

Maanmuuttajissa ovat mukana myös mm. seuraavat kouluttajat:

Tomi Koho

TM, opiskelijapastori, MCID

Tomi on monitaitoinen yhteisönrakentaja, pastori ja valmentaja. Hänellä on laaja-alaista osaamista erilaisten ryhmien kanssa toimimisesta. Tomilla on erityisen paljon kokemusta toimimisesta opiskelijoiden ja nuorten aikuisten parissa. Johtamisessa häntä kiinnostavat erityisesti organisaation kulttuurin johtamisen ja itsensä johtamisen teemat.

Osaamistaan hän haluaa käyttää seurakunnan varustamiseen Suomessa; opettaa ja kasvattaa kaikkia Kristuksen tuntemisessa sekä henkilökohtaisissa kutsumuksissa kasvamisessa.

Tomi Kohon kuva.

Hanna Lindberg

KM, apulaislähetysjohtaja

Hanna on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän on toiminut koulumaailmassa Suomessa ja ulkomailla ja hänellä on lähes parinkymmenen vuoden kokemus kansainvälisistä työyhteisöistä. Hanna pitää tärkeänä, että johtajuus kristillisessä kentässä nähdään molempien sukupuolten kutsumuksena ja tehtävänä.

Hanna toimii tällä hetkellä Lähetysyhdistys Kylväjän apulaislähetysjohtajana. Erityisiksi kiinnostuksen kohteikseen hän lukee organisaation kehittämisen, strategisen ajatelun, vahvuuksien hyödyntämisen sekä tiimityön.

Hanna Lindbergin kuva.